Vi gir råd og veiledning om bruk av utstyr. Hos oss får du: – Utstyr til diabetespumpe– Utstyr til ernæringspumpe– Utstyr til cronopumpe– Utstyr til trakeostomi– Utstyr til smertepumpe– Hjemmesykepleien kan ta ut utstyr til pleie av pasienter i hjemmet, for eksempel sondemat, næringsmidler og bleier.
Bussforbindelser regionalt og lokalt
Regionbussene og de fleste av de lokale bussene stopper ved Studentersamfundet i Elgeseter gate. Derfra tar det fem til ti minutter å gå til Sykehusapoteket.
Lokalbuss nummer 17 og buss nummer 19 går gjennom sykehusområdet og har stoppested St. Olavs Hospital og St. Olavs Hospital vest.
Rutetider for lokale og regionale busser finner du på nettsiden til AtB
TogNærmeste holdeplass for toget er Marienborg stasjon med kort gangavstand til sykehuset på Øya. Det er bussforbindelse til St. Olav fra Trondheim Sentralstasjon. FlybussVærnesekspressen og Flybussen stopper ved Studentersamfundet på vei til og fra flyplassen. Det er ca 35 km fra Trondheim sentrum og til flyplassen.
Oversikt over parkeringshus du kan benytte til bilen når du skal til Sykehusapoteket i Trondheim
Farmasøyt gir råd og svarer på spørsmål om medisiner. Du kan blant annet spørre oss om: –Hva du gjør hvis du har glemt å ta medisiner.–Kombinasjoner av medisiner.–Hvor lenge medisiner sitter i kroppen. –Hvor lenge medisiner er holdbare.
Gamle medisiner skal ikke kastes i søpla eller skylles ned i toalettet. Vi tar imot gamle medisiner og sørger for at disse blir kassert på en trygg måte.
Logg inn på mine resepter på helsenorge.no for å sjekke om legen din har lagt inn resepten. Vi kan dessverre ikke gi opplysninger om e-resept på telefon. En telefonsamtale gir ikke mulighet for å sjekke din identitet og ivareta din pasientsikkerhet.
Skal du hente ut legemidler på resept for andre må du ha med:• ferdig utfylt fullmaktsskjema• den som skal ha legemiddelet sin legitimasjon• din egen legitimasjon
Fra 1. januar 2017 må alle, med noen unntak, betale frakt for de legemidlene og apotekvarene de får tilsendt fra våre sykehusapotek. Endringen skjer fordi myndighetene ikke lenger subsidierer frakt av legemidler hjem til pasient. Ved forsendelse kan varer bli utsatt for temperaturer som er utenfor den anbefalte oppbevaringstemperaturen. Som et ledd i arbeidet med økt pasientsikkerhet har sykehusapotekene derfor etablert nye rutiner som skal sikre at dette ikke skjer, noe som innebærer bruk av spesialemballasje og temperaturmåleutstyr. Disse utgiftene er det også du, som apotekkunde, som blir belastet for ved forsendelse av legemidler.
Unntak fra regelen
Som nevnt finnes det noen unntak fra regelen om at du som apotekkunde skal betale for frakt av legemidler og apotekvarer, og i disse tilfellene sendes varene kostnadsfritt: • allmennfarlige, smittsomme sykdommer• immunsvikt• cystisk fibrose• spesialproduserte legemidler med kort holdbarhet, for eksempel smertekassetter• faktorkonsentrat til personer med alvorlig blødersykdom • utgifter til frakt av forbruksmateriell dekket av helseforetaket• utgifter til frakt av utstyr på R-resept og næring (parenteral/enteral) knyttet til forbruksmateriell
Vi i Sykehusapotekene i Midt-Norge beklager at kostnader ved forsendelse har økt.
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.