Kampanjen «Barnas dager»

Fra 1. juni til 31. august har vi i sykehusapotekene fokus på barns medisinbruk med kampanjen «Barnas dager». Husk å be om medisindagboken med klistremerker til barnet ditt og spør oss om råd.

Les våre brosjyrer om barn og medisiner. Bildet viser Jill Teigen som jobber ved Sjukehusapoteket i Ålesund.
Les våre brosjyrer om barn og medisiner og husk å be om medisindagboken med klistremerker til barnet ditt. Foto: Helene Margrethe Devold.

​For oss som jobber i sykehusapotekene er det viktig at både barnet og de voksne blir trygge på bruken av medisiner. Slik sikrer vi oss at medisinene blir tatt slik legen har bestemt og at barnet blir friskt etter endt kur.

Vi som jobber i sykehusapotekene kan mye om medisiner og hvordan de skal tas for best mulig effekt. Antibiotika har en ubehagelig smak. – Forsøk og bland den med noe barnet liker, for eksempel syltetøy, eller spør oss om råd oppfordrer farmasøyt Helene Devold.

Sykehusapotekenes råd om barn og medisiner:

• Flytende legemidler: Bruk sprøyte, målebeger eller måleskje for riktig mengde.
  • Tabletter: Mange tabletter kan knuses, men ikke alle. Vær oppmerksom slik at du ikke knuser tabletter som skal tas hele. Spør oss på apoteket eller les i pakningsvedlegget.
  • Jevn dosering: Fordel medisindosene i barnets våkne del av døgnet.
  • Husk: Legg inn alarm på telefonen din så husker du når barnet skal ha medisiner.

Vil du lære mer om barn og medisiner kan du lese våre brosjyrer:

«Slik vil jeg ta medisinen min»

«Supermedisin og de slemme bakteriene»