Hva gjør du med gamle medisiner?

Gamle medisiner skal leveres på apoteket. Ved Sykehusapotekene i Midt-Norge er vi med på den nasjonale legemiddelkampanjen «Rydd skapet» som varer fra 21. januar til 27. januar. Våre ryddetips finner du i teksten.

Lever gamle medisiner på apoteket
#Rydd skapet: Lever gamle medisiner på apoteket. Foto: Sjukehusapoteket i Molde.

​Kampanjen er et initiativ fra Helse- og omsorgsdepartementet og ledes av Legemiddelverket sammen med Apotekforeningen, Norsk Vann og Legemiddelindustrien.

En undersøkelse som er utført i forbindelse med kampanjen har undersøkt nordmenns vaner:
•25 prosent av befolkningen kaster medisiner på en utrygg måte
•39 prosent sjelden eller aldri rydder i medisinskapet
•Kun 48 prosent leverer medisinene sine på apoteket

Vil du være med å bidra til at medisiner kastes på en trygg måte? Rydd (medisin)skapet og lever dine gamle medisiner til oss!

Ryddetips

Sykehusapoteker i Molde, Kristin Brekken, anbefaler alle å rydde i medisinene sine med jevne mellomrom.

Apotekeren deler sine ryddetips med oss:
•Finn frem alle medisinene dine
•Gå gjennom medisinen og sorter
•Ta med gamle medisiner til apoteket
•Spør oss gjerne om råd

Praktiske opplysninger

Har du avfall du tror du skal være forsiktig med, si fra til personalet når du leverer dine gamle medisiner. Det kan for eksempel være inhalatorer som brukes av astmatikere. Vi gjør også oppmerksom på at vi ikke tar imot sprøytespisser, disse kan kasseres i kommunens ordinære renovasjonssystem.

Alle våre Sykehusapotek tar imot gamle medisiner også utenom kampanjeperioden.

Mer informasjon om den nasjonale legemiddelkampanjen:

Nettstedet Helsenorge.no
Kampanjens Facebookside

Følg også Sykehusapotekene i Midt-Norges Facebooksider for å se hva som skjer hos oss i kampanjeperioden.